Yks mun ihan ehdottomista suokkariruuista on pinaattikeitto. Varsinkin kipeenä. Voisin syödä sitä ihan oikeesti litratolkulla! Kaupan valmiissa keitoissa on vaan aina vehnää ja maitoa-kaksi asiaa, joita en päivittäisessä ruokavaliossani suosi. Joskus oon vähän huijannut ja ostanut sitä valmista keittoa silti, koska se on vaan jotain parhautta. Eilen kuitenkin tein pinaattikeittoa ihan itse! Gluteenittomana ja maidottomana tietysti! :)
GLUTEENITON JA MAIDOTON PINAATTIKEITTO (4 annosta)
30g margariinia
0,5dl gluteenittomia jauhoja
1 litra soijamaitoa
750g pakastepinaattia
suolaa
valkopippuria
Aloitin keiton valmistuksen sulattamalla margariiinin kattilassa. Margariinin joukkoon lisäsin jauhot ja sekoittelin niin pitkään, kunnes seos alkoi hieman kuplia. Jauhojen ja rasvan joukkoon kaadoin aluksi vain lorauksen soijamaitoa, jotta keitto ei paakkuunnu. Kun paakut oli selätetty jatkoin soijamaidon lisäämistä pikkuhiljaa. Lopuksi lisäsin pakastepinaatit ja mausteet ja annoin keiton kiehahtaa. Ja kappas, keitto olikin jo valmis! Sekaan pari kananmunaa ja nassuun. Helppoa ja herkullista!
GLUTEENITON VUOKALEIPÄ
6 kananmunaa
1 dl riisijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,75 dl kurpitsansiemeniä ja rouhittuja pähkinöitä
1 tl suolaa
1 tl psylliumia
-Veera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Pidetään kommenttiboksi asianmukaisena ja positiivisena. Anonyymit ja epäasialliset kommentit suodatetaan. Muuten sana vapaa! :)